DeliciousEating

FIT

Sałatka z tuńczykiem, pomidorkami i marchewką

20140729_113139.jpg

 

Produkty:

½ puszki tuńczyka w sosie własnym (najlepiej w kawałkach),

garść:  sałaty/dowolnej mieszanki sałat/ kapusty pekińskiej,

1 mała marchewka pokrojona w plasterki,

5-6 pomidorków koktajlowych lub 1 średni pomidor,

pół długiego ogórka pokrojonego w plasterki,

½ małej czerwonej cebuli,

kilka oliwek do smaku,

 

Dressing: 1 łyżka oliwy, 1 łyżka octu balsamicznego (lub ocet jabłkowy lub sok z cytryny), sól, pieprz. Sałatę rozdrobnić, wymieszać z pokrojonymi warzywami. Na wierzch położyć tuńczyka. Całość doprawić i polać dressingiem przygotowanym z oliwy i octu

Durszlak.pl Blogi Lista Blogów Kulinarnych Najsmaczniejszy - ranking stron kulinarnych
zBLOGowani.pl
zBLOGowani.pl