DeliciousEating

Wieprzowina

Pierogi z mięsa mielonego

DSC04700.JPG

 

Domowe, smakowite pierogi których nie znajdziesz w sklepie!

 

Przepis na ciasto:    tutaj

 

Przepis na farsz:

 

0,5 kg mięsa mielonego

1 cebulka (starta na tarce)

1 jajko

sól, pieprz, majeranek

 

1. Wyrobić ciasto wg przepisu.

2. Przygotować farsz - wyrobić ręką podane składniki i doprawić dość pikantnie.

3. Rozwałkować ciasto, szklanką wykrawać koła w które należy  nakładamy farsz.

 

Co zrobić z tak przygotowanymi pierogami?

 

Opcja I - ugotować i podać.

Opcja II - ugotować a następnie podsmażyć i wtedy podać.

Opcja III - zamrozić a kiedy najdzie nas na nie ochota odmrozić i zrobić jak w opcji I bądź II.

 

 

 

Durszlak.pl Blogi Lista Blogów Kulinarnych Najsmaczniejszy - ranking stron kulinarnych
zBLOGowani.pl
zBLOGowani.pl