DeliciousEating

Drób

Filety z kurczaka w sezamie

DSC04666.JPG

 

Smaczna i oryginalna alternatywa dla zwykłej panierki.

 

Składniki:

- filet z kurczaka

- sezam

- 2 jajka

- 6 ząbków czosnku

- sól, pieprz

- olej

 

Przygotowanie:

1. Filety opłukać i dokładnie osuszyć. Poodcinać kostki i włókna jeśli takie są, następnie pokroić na średnio grube kawałki, z każdej piersi powinno powstać około 4 - 5 filecików. Nie rozbijać ich tłuczkiem! Mają być dość grube.

 

2. 6 dużych ząbków czosnku, obrać, posiekać a następnie utrzeć na deseczce razem z solą.

3. Każdy kawałek mięsa smarujemy czosnkiem, sypiemy pieprzem. Odstawiamy na noc do lodówki.

 

DSC04658.JPG

4. Panierujemy każdy kawałek w jajku i sezamie.

 

DSC04661.JPG

5. Smażymy  na oleju na złoty kolor.

 

DSC04666.JPG

6. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

 

 

U mnie z ziemniaczkami i surówką z młodej kapusty.

 

DSC04667.JPG

Durszlak.pl Blogi Lista Blogów Kulinarnych Najsmaczniejszy - ranking stron kulinarnych
zBLOGowani.pl
zBLOGowani.pl