DeliciousEating

Ryby

Filet rybny pod pierzynką ze szpianku

DSC04653.JPG

 

 Składniki:

 

- filet ulubionej ryby

- pół cytryny,

- szpinak

- 4 ząbki czosnku,

- sól, pieprz

- oliwa z oliwek, masło

- bułka tarta/mąka,

- 1 jajko

 

 Przygotowanie

Rybę pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny.  

Przyprawić.

Wg uznania panierować w jajku i bułce tartej bądź w cieście z mąki i jajka.

Usmażyć na oleju na złoty kolor.

W międzyczasie szpinak podsmażyć na maśle i oleju  z dodatkiem wyciśniętego przez praskę czosnku.

Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

 Na usmażoną rybę wyłożyć szpinak. 

 

Smacznego!!!!!!!

Durszlak.pl Blogi Lista Blogów Kulinarnych Najsmaczniejszy - ranking stron kulinarnych
zBLOGowani.pl
zBLOGowani.pl