DeliciousEating

Makaron

Makaron ze szpinakiem

Dzisiaj postanowiłam zaserwować Wam szpinakowy zawrót głowy. Fakt ostatnio u mnie ciągle zielono ale to wcale nie oznacza, że nudno. Każdy z tych przepisów należy do moich ulubionych dlatego też koniecznie musiały  pojawić się tutaj prędzej czy później. Moja miłość do szpinaku jest ogromna i bardzo ubolewam, że sezon na świeży jest tylko latem i na dodatek tak krótko...No nic ale od czego mamy mrożonki – dobrej firmy naprawdę „robią robotę” jak to mawiają moi znajomi i idzie z nich przygotować pyszne danie!!

 

To danie jest jak zwykle bardzo, bardzo proste i smaczne, że ho ho!! :-)

 

I tak porcja dla dwóch osób:

  1. Makaron dowolny ugotowany al  dente.
  2. 1opakowanie szpinaku.
  3. 1 jajko.
  4. 50 g mleka.
  5. 4 ząbki czosnku.
  6. Sól, pieprz.


Szpinak rozdrabniamy i kładziemy na patelni dolewając do niego mleka i czekając aż wszystko wyparuje (bo jak wiadomo zamrożony szpinak puści jeszcze wodę). Następnie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, całość posypujemy solą i pieprzem do smaku. Gdy wymienione składniki się połączą a potrwa to dosłownie chwilkę wbijamy całe jajko i mieszamy aż się zetnie. Gotowy szpinak kładziemy na makaron i podajemy.

 

 

S M A C Z N E G O !!!

Durszlak.pl Blogi Lista Blogów Kulinarnych Najsmaczniejszy - ranking stron kulinarnych