DeliciousEating

Pasty do chleba

Pasta z tuńczyka

5

 

Składniki:

1 puszka tuńczyka ( w sosie własnym bądź oleju),

3 średnie ogórki konserwowe,

1 mała cebulka,

2 łyżki majonezu Winiary

pieprz i sól do smaku

(można też dodać świeżego koperku bądź szczypiorku ja jestem wielką fanką zielonego :D)

Tuńczyka odsączamy z zalewy, ogórki i cebulkę kroimy bardzo drobno (to ważne bo wtedy smak jest lepszy) dodajemy posiekany koperek bądź szczypiorek. Wszystko razem mieszamy nie zapominając o przyprawach. Następnie dodajemy majonez i odstawiamy na trochę do lodówki.

Ot i pasta gotowa. Smakuje pysznie a do jej przygotowania wystarczy jakieś 15 minut:):)

Smacznego!!!

 

Durszlak.pl Blogi Lista Blogów Kulinarnych Najsmaczniejszy - ranking stron kulinarnych